BMSH - Body Mind Spirit Heart 🤍

De kracht van edelstenen

Gepubliceerd op 25 januari 2021 om 15:26

Schoonheid
Kristallen en edelstenen zijn zeldzame stenen die op vele manieren toegepast worden. Denk aan mooie sieraden, zoals ringen of armbanden. Maar ook hebben edelstenen een helende werking. Ze hebben trillingsfrequenties die op diverse niveaus letterlijk een steentje bijdragen. Hierom kunnen stenen afhankelijk van de vraagstelling bijdragen in positieve verandering. Kristal- en edelsteenbehandelingen brengen het energieveld van het lichaam in balans en harmoniseren de werking van de chakra’s, om zo het algehele gevoel van welzijn te bevorderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang te brengen.

 

Voorbeelden van diverse stenen en hun werking zijn:

 • Amethist: heeft een beschermende en zuiverende werking. De amethist bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk voor je kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf.
 • Blauwe calciet: activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Blauwe calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed.
 • Rozenkwarts: de steen van het hart en de liefde. Rozenkwarts opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven aan jezelf en anderen. Deze roze steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.
 • Bergkristal: staat er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt. De bergkristal werkt zuiverend en beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt ze weer in balans.
 • Saffier: kalmeert de geest, helpt je om te concentreren, laat je je zorgen vergeten en verlicht stress.
 • Tijgeroog: is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Deze steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen.
 • Zo zijn er nog zeer veel stenen die een prachtige en specifieke werking hebben die kunnen ondersteunen bij klachten op diverse vlakken.
 • ……

 

Seleniet

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend, ontspannend en inzichtgevend. Het bevordert harmonie, rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie en mediamieke gaven. Seleniet werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Deze zachte steen stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert harmonie, rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. In ruimten creëert het rust en balans. Zowel als bol, hartvorm, waxinelichthouder of lamp ook nog eens mooi om te zien.

 

Gouden driehoek

Naast stenen individueel toe te passen, zijn er ook hele sterke combinaties toe te passen zoals “De Gouden Driehoek”.
Deze combinatie bestaat uit:

 • Rozenkwarts
 • Amethist
 • Bergkristal

Deze drie-eenheid van soorten versterken elkaar. De combinatie is erg krachtig en zorgt onder andere voor rust, balans en harmonie. Deze combinaties zijn goed toe te passen in ruimten om een serene sfeer te creëren.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.