BMSH - Body Mind Spirit Heart 🤍

Het is niet wat ik had verwacht...

IK HAD ALTIJD AL DIE DROOM OM VADER TE WORDEN....helaas (nog steeds) geen beschuit met muisjes...

Je hebt altijd al die droom en wens gehad om vader te worden....en toch is er van alles op je pad gekomen, alleen is het niet het moment dat je je kleintje voor het eerst in je armen kon sluiten met dat gelukzalige gevoel. Je hebt al een hele lange weg afgelegd om er zoveel mogelijk aan te doen om je wens wel in vervulling te laten gaan. En toch wil het maar niet lukken, of misschien is na alles wat je hebt ondernomen het moment gekomen dat je moet accepteren dat het anders is....dat je je leven invulling moet gaan geven zonder een kindje in je armen te houden.

 

Je wilde zo graag....telkens weer voelde JIJ het verlangen ook als iemand anders je aangaf vader te worden. Nu is het helaas niet zo en zul je een weg moeten vinden met alle emoties, gedachten en wat dit allemaal met jou doet.  Graag sta jij in je kracht en en vervul jij toch ook je andere dromen door het zetten van stappen die hiervoor nodig zijn. Je weet alleen nog niet zo goed waar te beginnen en hebt nog niet alles wat er op je pad is gekomen verwerkt of een plekje gegeven.

Wanneer het anders loopt dan verwacht...

Het is niet iedereen gegeven om vader en moeder te mogen zijn. Ondanks dat dit verlangen er wel is. De warmte, de liefde, de verbinding...alles wat een liefdevol thuis voor een kindje kan bieden. De weg van wens naar realiteit en de stappen hiertussen met de harde werkelijkheid. Dromen die geen werkelijkheid worden, tranen die over de wangen rollen....de zakdoeken die ze mogen drogen...het verlies van je kindje waar je je al zo verbonden mee voelde. De liefde mocht er al zijn … liefde is de brug.

Regelmatig is er die vraag...

Zo nu en dan komt  ineens de vraag voorbij; Hebben jullie kinderen? Er wordt niet van uitgegaan dat het wel eens anders kan zijn - het is het maatschappelijk plaatje wat er heerst. Dat ene moment dat die vraag is gesteld...bam! Die komt binnen. dan flitsen er ineens allerlei herinneringen en gevoelens door je heen. Om jou heen allemaal jonge gezinnen met kinderen... Jij kan je ook heel goed voorstellen dat de ander die net die ene vraag heeft gesteld zich dan ook even machteloos voelt en niet goed  wat ze voor jou zouden kunnen doen. Hadden ze er niet over moeten beginnen of juist toch wel?  

Als iemand mij deze vraag stelt, natuurlijk heb ik dan ook kippenvel...en toch is het zo ontzettend fijn dat hiernaar gevraagd wordt. Dat deze vraag er ook mag zijn, ondanks eigen ervaringen. Er komt altijd weer een verrassend gesprek op gang!

Gevoelens

In mijn praktijk ervaar ik dat ongewenst kinderloze mannen zich vaak erg eenzaam en alleen voelen in hun verdriet, het draait toch om de vrouw hoor ik dan vaak terug. Soms zijn ze ook boos en gefrustreerd omdat niemand, in hun beleving, doorheeft hoe pijnlijk de situatie voor hem is. Wanneer ik vraag of hij zijn verdriet of woede deelt met zijn omgeving, is het antwoord bijna altijd nee; ik wil mijn familie of vrienden geen verdriet doen, ik wil niemand opzadelen met mijn pijn, ze zitten echt niet op mij te wachten, straks ga ik nog huilen - dat kan toch niet ik ben een man!

Wat er eigenlijk gebeurt

Mensen vermijden vaak het onderwerp, de ander zal er wel niet op zitten te wachten...of wat als de ander straks gaat huilen of boos wordt; nee, ik wil de ander niet kwetsen of pijn doen.

Wat je hier ziet gebeuren is dat beide partijen eigenlijk bang zijn. Het is lastig voor beiden. Ze willen  elkaar geen pijn en verdriet doen. En dat snap ik, dat snap ik heel goed. Het is een moeilijk en verdrietig onderwerp om over te praten. Het is eng om je kwetsbaar op te stellen. Het is spannend om ernaar te vragen of over te beginnen. als je weet dat iemand een kinderwens heeft die niet is vervuld 

En eigenlijk hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn....

Praten, praten, praten én luisteren, luisteren, luisteren én nog eens luisteren.  Kom uit je schulp en denk niet na en ga in gesprek met elkaar. Deel je eigen ervaringen. Deel wat je raakt of wat je juist heel erg blij maakt. En wat ook niet onbelangrijk is - geef aan waar jij behoefte aan hebt. Doe dit gerust over en weer.

Vraag of de ander erover wil vertellen, vraag wat je voor de ander kunt betekenen, deel waar jij zelf mee worstelt rondom deze situatie, geef aan dat je ervoor de ander wilt zijn maar niet goed weet hoe.

Als jij die ene vriend vraagt naar zijn gevoel, dan neemt dit zijn pijn en verdriet mogelijk niet weg. Maar mogelijk voelt hij zich gehoord en een stukje begrepen waardoor er een stukje verwerking kan volgen. Een luisterend oor is soms echt al genoeg. Of wellicht kun jij een keer samen met die vriend gaan sporten en dan een goed gesprek voeren. Je bent je mogelijk niet eens bewust dat je interesse zo enorm gewaardeerd wordt...


Jij bepaalt wanneer jij de stap zet om te beginnen met het verwerken op je eigen tempo en tijd.

Ik geef je persoonlijke ondersteuning in je eigen proces.

Ik help jou om al aanwezige kwaliteiten te gaan zien en toepassen bij het geven van invulling aan een leven met passie, plezier en voldoening!


¨ Mijn hele leven heb ik de wens gehad om (huis)vader te worden. Toen we jaren geleden gesetteld waren en er alles aan hebben gedaan om onze kinderwens in vervulling te laten gaan, kwam er toch het moment van duidelijkheid. Onze wens zou niet in vervulling gaan, en dan komt het besef - en ook de verwerking.¨

 

Onze  eigen ervaringen hebben geleid tot ¨Twinkelsterretje¨.  Kleine en krachtige boodschappen die helen en helpen bij het proces. waar je mee te maken hebt wanneer je wens (nog) niet in vervulling gaat.

 

Als zelfbewuste en krachtige man ervoer ik dat er weinig mogelijkheden waren voor ondersteuning bij het verwerken van mijn niet vervulde kinderwens. Ik vind dat dit anders moet , dat er voor mannen en dus ook voor JOU een mogelijkheid moet zijn om hulp te krijgen wanneer jij hier behoefte toe voelt. Ik heb mijn proces en vaardigheden als coach omgezet in een kracht en het Twinkeltraject MAN ontwikkeld. Een persoonlijk traject om jou te ondersteunen in het proces.

- Martin Stoker - 


Eens even hardop denken...

WAT IS ER MOGELIJK ALS......

 

 • JIJ ERGENS TERECHT KAN OM OVER JE EMOTIES/GEVOELENS EN GEDACHTEN TE PRATEN?...en jij deze stap zet?
 • JIJ GOED INZICHT HEBT IN WELKE KWALITEITEN JIJ AL BEZIT!...en leert om deze toe te passen om invulling aan je leven te geven.
 • JIJ PERSOONLIJKE  INDIVIDUELE ONDERSTEUNING KRIJGT BIJ JE VERWERKING!...en jij hierdoor ook precies datgene krijgt wat voor jou goed is - afgestemd op jou.
 • JIJ KUNT DELEN EN LEREN VAN ERVARINGEN VAN ANDEREN?...omdat er zoveel meer mensen zijn die soortgelijke ontwikkelingen doormaken.
 • JIJ ER MAG ZIJN ALS ZELFBEWUSTE EN KRACHTIGE MAN!

Hoe kan ik jou helpen?

Voor wie?

Voor mannen met een (nog) niet vervulde kinderwens

Voor mannen die willen herontdekken dat ze invulling aan een leven vol voldoening, passie en vreugde kunnen geven.

 

Wat?

- Vooraf een intakegesprek met heldere doelstelling

- Individuele sessies

- Je persoonlijke plan

- Je persoonlijke Twinkelcadeau

 

Waar?

Online

 

Wat kost het?

€ 425,00

 

Wat moet je meenemen?

Je persoonlijke verhaal, en bereidheid commitment te geven om te werken aan jezelf en je toekomst.

 

Hoe moet je ermee omgaan?

De individuele sessies geven je veel inzichten, handvatten en tools waar jij in de tussentijd mee aan de slag gaat. Door dit te doen ervaar jij positieve veranderingen en kom jij steeds dichter bij de invulling van een leven met voldoening.

 

Krijg je huiswerk?

Dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de behoefte voor je persoonlijke proces.

 

Is er nazorg?

Uiteraard is er goed contact en kun je met vragen bij mij terecht. JIJ staat niet alleen!

 

Wat is het materiaal?

In de sessies zijn wij in gesprek en gaan we ook praktisch aan de slag met oefeningen en technieken. Je hoeft hier vooraf zelf niets voor te doen.

 

Is er een voorbereiding nodig?

Nee, voorbereiding is niet nodig. Wel kan dit nodig zijn als je met een hele specifieke situatie of hulpvraag aan de slag wilt gaan. Dit wordt uiteraard individueel afgestemd en besproken.

 

Wat levert het jou op?

Na het Coachingstraject MAN heb jij goede stappen gezet in het verwerken van je ervaringen op het pad van realiseren van je kinderwens. Je staat in je kracht en hebt mooie nieuwe inzichten gekregen die je helpen bij het zetten van een volgende stap of juist het accepteren van dat wat is. Een emotionele lading kan een hele andere betekenis krijgen waarbij jij je ook anders in positieve zin kunt voelen. De pijn kan ik niet wegnemen, ondersteunen om het te verwerken wel.Het starten met het Coachingstraject MAN kan in overleg, wachten met inschrijven is dus niet nodig.

Volg je hart en schrijf je in!

 

JIJ STAAT ER NIET ALLEEN VOOR! Ik ben er voor jou...


 • Hoe snel kan ik starten?

Het starten gaat in overleg.

 • Hoe weet ik of het goed of slecht gaat?

In de individuele sessies staan we hier bij stil en we stellen bij als dit nodig is.  Blijkt dat er meer nodig is dan in het coachingstraject MAN is opgenomen, dan bespreken wij de mogelijkheden en bepalen samen wat past.

 • Kan ik sessies verschuiven?

Individuele sessies zijn in overleg (en afhankelijk van de omstandigheden) uiteraard wel te verschuiven wanneer dit mogelijk is.

 • Zit ik ergens aan vast?

Wanneer jij je inschrijft voor het coachingstraject MAN, dan ga ik er vanuit dat jij ook daadwerkelijk dit gaat doen. Komt er onverhoopt iets tussen, dan zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

 • Ik weet niet zeker of dit voor mij het juiste is?

Bij twijfels, geen nood neem contact met mij op en we kijken samen of het goed is of dat er een andere passendere mogelijkheid is. En een digitaal kopje koffie is natuurlijk zo afgesproken.

 • Kan ik in termijnen betalen?

Investeren in jezelf kost geld. Wanneer het niet mogelijk is in een keer de investering te betalen, kunnen wij een individuele betalingsafspraak in termijnen afspreken. Deze is persoonsgebonden en alleen van kracht als dit vanuit BMSH schrijtelijk is bevestigd.


Jou coachingstraject MAN START HIER!

 

Schrijf je nu in voor het coachingstraject MAN en start in overleg online. 

€ 425,00

 


#papa #vader #kinderwens #baby #miskraam #miscarriage #zoon #dochter #kind #kindje #kinderen #twinkelsterretje #twinkeltraject #twinkelcontact #man #mannen #mannenkracht #zelfbewusteman #injekracht

Vanuit verbinding is alles mogelijk!