BMSH - Body Mind Spirit Heart 🤍

Opleiding tot Luisterkindwerker

Heb je interesse om zelf Luisterkindwerker te worden? Deze korte beroepsopleiding duurt een half jaar en bestaat uit een combinatie van theoretisch en praktisch werk. Je leert werken met de unieke Luisterkind Methode. De methode en de opleiding zijn opgezet door Diana Hendriks. De opleiding is geschikt voor iedereen die met kinderen en/of volwassenen werkt of wil gaan werken. Deze opleiding staat geregistreerd bij het Centraal Bureau Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

 

De opleiding is via E-learning te volgen!

 

De achtergrond over het  ontstaan van de Luisterkind® Methode, welke resultaten er zijn, wat  de voordelen voor jou en je klanten zijn, welke voorwaarden om aan de opleiding deel te nemen van toepassing zijn, is terug te vinden in de opleidingsbrochure. Ook is er nuttige informatie over de kosten, de opbouw van de opleiding en de doorgroeimogelijkheden weergegeven.

Achtergrond Luisterkind
In 2006 is door Diana Hendriks de basis gelegd voor de Luisterkind®Methode. Na de allereerste afstemmingen ontdekte ze wat er allemaal mogelijk is en hoe ze vanaf een afstand werkelijk zichtbare veranderingen bij de klant kon bewerkstelligen. Het enige wat ze hiervoor deed was naar hem of haar luisteren en in het contact op afstand samen stappen zetten.

 

Wat doe je als Luisterkindwerker?
Tijdens de opleiding leer je volgens de Luisterkind Methode een Luisterkindafstemming maken. Tijdens de Luisterkindafstemming luister je als eerste naar de persoon met wie je contact hebt. Waar wil deze persoon met jou over praten? Je stemt af op een diepere laag en in dat gesprek ga je samen met deze persoon op zoek naar antwoorden op de vragen die vooraf gesteld zijn door ouders voor hun kinderen of door de volwassenen voor zichzelf. Je bekijkt alle facetten van de ander en je beschrijft zo veel mogelijk antwoorden, oplossingen, handvatten, inzichten en keringen. Je kijkt waar je direct in de Luisterkindafstemming al zaken kunt oplossen of waar aansluitend nog aandacht naartoe mag gaan. Je benut het moment van contact zo volledig mogelijk.

 

Voordelen
De voordelen van het werken als Luisterkindwerker zijn dat je op afstand werkt. Je kunt dus vanuit je eigen huis werken en op de tijd dat het jou past, zonder dat de klant tegenover je zit op een kantoor. Het scheelt dus ook reistijd. Dit levert ook gelijk het voordeel op dat je je eigen agenda bewaakt. Alles op het moment dat het past in jouw agenda. 

 

Kan ik het ook?
Een veel gehoorde vraag, waarop het antwoord Ja is. Ieder mens heeft de mogelijkheid om dit te kunnen.
Het is een kwestie van doen en de stap zetten, zet jij deze?


Ja, Ik wil de opleiding tot Luisterkindwerker volgen!

Vanaf 2021 is de opleiding tot Luisterkindwerker ook via E-learning te volgen. Dit vanuit je eigen omgeving! Wanneer je kiest om de opleiding via E-learning te volgen, dan kijken wij samen naar de data om deze te plannen.

E-learning:

  • 5 dagdelen van 4 uur via MS Teams
  • Ondersteuning via een online Studieportaal
  • Groepsgrootte 2 – 4 personen

Luisterkindwerker, het beroep van de toekomst!