BMSH - Body Mind Spirit Heart 🤍

Reiki

Oorsprong van Reiki

Aan het einde van de negentiende eeuw was de Japanse theoloog dr. Mikao Usui naar aanleiding van vragen van zijn studenten op zoek naar de manier waarop Jezus met handoplegging zieken genas. Dr. Usui ondekte in zijn zoektocht symbolen in de 2500 jaar oude boeddhistische sutra's.
Usui bestudeerde de in het Sanskriet geschreven teksten, verbleef in een Zen klooster en mediteerde op een heilige berg bij Kyoto. Na 21 dagen vasten op deze heilige berg kreeg hij een visioen en begreep hij hoe hij de levensenergie door kon geven aan anderen.

In de periode na dit visioen ontwikkelde hij een helingsmethode die zeer praktisch is. Hij noemde dit Reiki. In 1984 kwam reiki in Nederland. Sindsdien hebben velen zich in laten wijden om te werken met deze energie.

 

Betekenis van Reiki en graden

Reiki vertaald uit het Japans betekent “kracht van de zon.” Ook wordt als vertaling veelal “universele levensenergie” aangehouden. De Reiki methode volgens Usui is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren.

Om de toestroom van de nieuwe energie aan te kunnen is het Reiki-systeem verdeeld in 3 graden. Bij iedere graad is de stroom van de Reiki-energie krachtiger en intenser. De eerste graad verkrijg je door een inwijding, ook wel "afstemming" genoemd. Deze inwijding is een rituele handeling waardoor je opengesteld wordt als kanaal voor de zelfgenezende kracht, de "Reiki".
Dit kanaal wordt gezuiverd van blokkades, zodat de energie (Ki) beter kan doorstromen.

 

Reiki stroomt en activeert zelfhelend vermogen

Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging. De energie volgt zijn eigen weg en je krijgt precies wat je nodig hebt.
Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als Reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

 

Energie uit de bron

Er wordt niet met eigen energie gewerkt, maar met de universele levensenergie vanuit de oorspronkelijke energiebron. Doordat je niet met eigen energie werkt kun je ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Je bent een kanaal waar de energie door mag stromen. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.
 
Leefregels

Stappen zetten op het pad van de Reiki is ook bewust kiezen. Bij Reiki zijn er vijf leefregels om te integreren in je leven:

  • Ik maak mijzelf vandaag niet boos
  • Ik maak mij vandaag geen zorgen
  • Ik ben dankbaar voor alles wat leeft
  • Ik verdien mijn brood eerlijk
  • Ik eer mijn leraren, ouders en ouderen

 

Ben jij nieuwsgierig geworden om meer te weten te komen over Reiki? Wil je een Reiki-behandeling ervaren om te zien of een Reiki-cursus ook iets voor jou is? Neem gerust contact met mij op.

#reiki #reikieerstegraad #reikitweedegraad #reikiderdegraad #reikimaster #usuiereiki #usui #universelelevensenergie #reikipractioner #reiki1 #reiki2 #reiki3 

Ontdek de kracht van Reiki