BMSH - Body Mind Spirit Heart 🖤

De Kracht van Verbinding

Vanuit verbinding is alles mogelijk...het E-book

Maak kennis  met de kracht van verbinding en hoe dit jou helpt om je grootste successen te behalen. Verbinding tot stand brengen met jezelf en vervolgens buiten jezelf om zo in je eigen kracht te staan en volledig je kwaliteiten in te zetten.

In het E-book ¨De kracht van verbinding¨ ga ik hier verder op in. Wil jij dit gratis E-book ontvangen, klik dan snel op de onderstaande knop!

 

PS: Als ik je een tip mag geven....zet vast een lekker schaaltje met chocolade klaar. Dit leest toch een stuk fijner al zeg ik het zelf...

De titel van deze pagina zegt het al....

...kracht en verbinding. In de foto in de top van de pagina zie je schakels. Wanneer de schakels sterk en stevig zijn en goed met elkaar verbonden, dan is er een krachtig geheel. Wanneer er echter een zwakke schakel tussen zit, dan heeft dit invloed op de gehele keten en de belasting die te dragen is.

Een schakel kan zwak worden door externe invloeden. In het geval van een zware ijzeren ketting kan de invloed van weer en wind een grote rol spelen als er geen onderhoud wordt gepleegd. Corrosie kan de overhand krijgen en er ontstaat een proces wat de eigenschappen van het materiaal wijzigt en dus ook de kenmerken.Wanneer het materiaal op zichzelf goed is, dan is onderhoud nodig om ook de invloeden van buiten dus geen kans te geven, andersom is ook aan de orde. 

 

Wat we eigenlijk dus zien is dat verbinding beïnvloed kan worden. Van binnen en van buiten. Een schakel op zich heeft mogelijk niet veel invloed, maar wanneer je meerdere schakels aaneenrijgt en er een keten van maakt...dan wordt de kracht van verbinding duidelijk zichtbaar. De hele keten draagt bij aan de prestatie.

Wat kun je met verbinding dan eigenlijk bereiken op zakelijk vlak?

Wanneer er verbinding ontstaat vanuit de principes van de gebieden Body - Mind - Spirit - Heart, dus van binnen naar buiten, dan ben je in staat om de omstandigheden te realiseren die leiden tot succes. Wanneer jij zelfbewust bent en volledig in je kracht staat en weet welke kwaliteiten jij bezit en op welke wijze je deze in kunt zetten, dan kun je dus ook aanvullen op anderen en andersom. Denk aan het realiseren van een project. Een project wordt veelal vanuit de elementen geld, tijd, organisatie, informatie en kwaliteit bekeken. Als we nu een een aspect aan toevoegen die alles met elkaar kan verbinden - het sociale aspect gekoppeld aan inleving/helikopterview - wauw...dan ontstaat er iets. Iets waar je vanuit oorspronkelijke werkwijzen mogelijk niet bewust van bent.

 

Een project kun je voorbereiden vanuit een aantal stappen, bijvoorbeeld groot onderhoud aan meerdere woningen. Ik noem een aantal aspecten in hoofdlijn:

 • Meerjarenplan - prognose
 • Inspecteren technische staat
 • Opstellen plan van wensen en eisen
 • Rekenen financiële haalbaarheid
 • Interne besluitvorming
 • Plantoetsing doelgroep
 • Partijenselectie
 • Warme opname
 • Start uitvoering
 • Realisatie
 • Oplevering
 • Evaluatie
 • Projectafronding 

In deze grove stappen is een verbindende schakel, een sociale component. Wanneer je een schakel toevoegt die over het gehele proces signalerend, schakelend en verbindend met oog voor belangen voor alle partijen aanwezig is, dan zijn partijen goed op elkaar aangesloten en kun je gemakkelijk proactief handelen, werken conform planning zonder al te grote verrassingen. Zaken overkomen een projectteam niet, er is regie.

Kan ik ook in mijn privé leven meer met de kracht van verbinding?

Ja, zeker! De kracht van verbinding kun je ook zeer goed op je eigen situatie toepassen. Te beginnen met jezelf. Voel en heb jij verbinding met jezelf - ben jij bewust en aanwezig in het moment. Of schieten je gedachten al door naar je to-do-lijst? 

Vanuit jezelf kun je de verbinding met je partner - gezin - familie en vrienden maken. Wanneer jij volledig in je kracht staat en bewust aanwezig en de verbinding vanuit jezelf met de ander gaat leggen, dan ben jij in staat om waardevolle contacten te ervaren en een positievere flow en leven.  

Bijvoorbeeld, Pietje is in verbinding: 

Pietje zit heerlijk in zijn vel...staat ´s ochtends vroeg al op met een glimlach en heeft er geen hekel aan om naar het werk te gaan . Na een voedzaam ontbijtje snel de jas aan, tas pakken en hoppa in de auto naar het werk. Op het werk aangekomen wordt de computer aangezet en beginnen de eerste invloeden van een volle mailbox al merkbaar te worden....echter wanneer jij in verbinding bent, dan raakt het je niet en werk jij de mail efficiënt af. Je schakelt op natuurlijke manier tussen de verschillende afspraken en overleggen die je hebt staan en na een productieve dag stap je fluitend in je auto en ga je naar huis. Eenmaal thuis aangekomen heb jij nog steeds een gezonde dosis energie. Je komt thuis en praat met je partner/gezin en gaat later in de avond ook nog even een uurtje sporten. Je voelt je krachtig en vitaal. En uiteindelijk stap je na een heerlijke frisse douche in bed met een boek wat jij al lang wilde lezen. 

 

Of: Pietje is niet in verbinding:

Pietje is moe, ook snel geïrriteerd...in de avond valt Pietje al vroeg in slaap op de bank. Fut om te sporten is er niet. De volgende ochtend loopt de wekker af...veel te vroeg...daar kunnen die vogelgeluiden en het geluid van het water echt niets aan veranderen. Pietje draait zich nog een half uurtje om. Dan toch echt opschieten...snel opstaan, vlug een ontbijtje wegwerken en in de auto naar het werk. Eenmaal op het werk de computer aan een bah...alweer 35 e-mails...zucht...ik doe het later wel, het heeft zo geen zin. De dag begint niet overzichtelijk en het gevoel van geleefd worden gaat eigenlijk de hele dag zo door. De middag lijkt ook wel erg lang te duren...maar eindelijk kan Pietje naar huis...Thuis aangekomen gelijk aan tafel en daarna de afwas doen en dan met partner op de bank ploffen. Sporten doe ik morgen wel, heb ik nu geen puf meer voor. 

 

Wat een verschil!

Wie wil jij liever zijn? Pietje in verbinding of Pietje niet in verbinding....Als ik jou zou zijn, dan weet ik het wel.....

Ben jij ook zoekende naar hoe je in een positieve flow kan komen en dit ook vast kan houden? Dit kan!

Workshop: De Kracht van Verbinding

In een workshop over de kracht van verbinding staan we stil bij de waan van de dag en hoe je hier mee om kan gaan. In deze bijeenkomst van circa 2,5 uur zijn we interactief aan het delen, leren, ervaren en doen. Want door het doen van oefeningen die eraan bijdragen dat jij in verbinding komt met jezelf en dus ook in je kracht, kun jij de regie over je leven herpakken!

 

Na de workshop heb jij door wat bij jou van invloed is en heb je ervaren wat jij kan doen om je verbinding te verbeteren en hoe je verbinding kunt toepassen. Jij verlaat de workshop met een krachtige glimlacht op je gezicht en kijkt uit naar de volgende dag en het reaslieren van doelen!