BMSH - Body Mind Spirit Heart 🖤

Twinkeltraject MAN

Het loopt soms anders dan verwacht...

Het is niet iedereen gegeven om vader en moeder te mogen zijn. Ondanks dat dit verlangen er wel is. De warmte, de liefde, de verbinding...alles wat een liefdevol thuis voor een kindje kan bieden. De weg van wens naar realiteit en de stappen hiertussen met de harde werkelijkheid. Dromen die geen werkelijkheid worden, tranen die over de wangen rollen....de zakdoeken die ze mogen drogen...het verlies van je kindje waar je je al zo verbonden mee voelde. De liefde mocht er al zijn … liefde is de brug.

 

Regelmatig is er die vraag...

Zo nu en dan komt  ineens de vraag voorbij; Martin,  hebben jij en je vrouw kinderen? Er wordt niet van uitgegaan dat het wel eens anders kan zijn - het is het maatschappelijk plaatje wat er heerst. Dat ene moment dat die vraag is gesteld...bam! Die komt binnen. dan flitsen er ineens allerlei herinneringen en gevoelens door mij heen. Om ons heen allemaal jonge gezinnen met kinderen... Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat de ander die net die ene vraag heeft gesteld zich dan ook even machteloos voelt en niet goed  wat ze voor mij zouden kunnen doen. Hadden ze er niet over moeten beginnen of juist toch wel?  

 

Als iemand mij deze vraag stelt, natuurlijk heb ik dan ook kippenvel...en toch is het zo ontzettend fijn dat hiernaar gevraagd wordt. Dat deze vraag er ook mag zijn, ondanks eigen ervaringen. Er komt altijd weer een verrassend gesprek op gang!

 

Gevoelens

In mijn praktijk ervaar ik dat ongewenst kinderloze mannen zich vaak erg eenzaam en alleen voelen in hun verdriet, het draait toch om de vrouw hoor ik dan vaak terug. Soms zijn ze ook boos en gefrustreerd omdat niemand, in hun beleving, doorheeft hoe pijnlijk de situatie voor hem is. Wanneer ik vraag of hij zijn verdriet of woede deelt met zijn omgeving, is het antwoord bijna altijd nee; ik wil mijn familie of vrienden geen verdriet doen, ik wil niemand opzadelen met mijn pijn, ze zitten echt niet op mij te wachten, straks ga ik nog huilen - dat kan toch niet ik ben een man!

 

Wat er eigenlijk gebeurt

Mensen vermijden vaak het onderwerp, de ander zal er wel niet op zitten te wachten...of wat als de ander straks gaat huilen of boos wordt; nee, ik wil de ander niet kwetsen of pijn doen.

 

Wat je hier ziet gebeuren is dat beide partijen eigenlijk bang zijn. Het is lastig voor beiden. Ze willen  elkaar geen pijn en verdriet doen. En dat snap ik, dat snap ik heel goed. Het is een moeilijk en verdrietig onderwerp om over te praten. Het is eng om je kwetsbaar op te stellen. Het is spannend om ernaar te vragen of over te beginnen. als je weet dat iemand een kinderwens heeft die niet is vervuld 

 

En eigenlijk hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn....het begint simpel weg met het DOEN!

 

Praten, praten, praten én luisteren, luisteren, luisteren én nog eens luisteren.  Kom uit je schulp en denk niet na en ga in gesprek met elkaar. Deel je eigen ervaringen. Deel wat je raakt of wat je juist heel erg blij maakt. En wat ook niet onbelangrijk is - geef aan waar jij behoefte aan hebt. Doe dit gerust over en weer.

Vraag of de ander erover wil vertellen, vraag wat je voor de ander kunt betekenen, deel waar jij zelf mee worstelt rondom deze situatie, geef aan dat je ervoor de ander wilt zijn maar niet goed weet hoe.

 

Als jij die ene vriend vraagt naar zijn gevoel, dan neemt dit zijn pijn en verdriet mogelijk niet weg. Maar mogelijk voelt hij zich gehoord en een stukje begrepen waardoor er een stukje verwerking kan volgen. Een luisterend oor is soms echt al genoeg. Of wellicht kun jij een keer samen met die vriend gaan sporten en dan een goed gesprek voeren. Je bent je mogelijk niet eens bewust dat je interesse zo enorm gewaardeerd wordt...

 

Twinkeltraject MAN:

Je hoeft het niet alleen te doen.  In een Twinkeltraject MAN neem ik je in 3 sessies individueel mee op reis. Op reis naar jouw eigen verhaal, wat er onderweg voorbij is gekomen en wat dit met jou heeft gedaan. Als man komen er een heleboel gedachten, emoties en gevoelens los op het moment dat je een niet vervulde kinderwens hebt. Ben je dan minder man? Nee, absoluut niet!!! Jij bent uniek en krachtig en hebt zoveel bij te dragen! Wat heeft nog invloed en belemmert je mogelijk nog? Hoe kun je hier anders mee omgaan. Ik geef je tips en technieken om je gedachten te ordenen, bij je gevoel te komen en in je kracht te komen staan en je te herverbinden met jezelf. In het Twinkeltraject MAN werk ik ook intuïtief en zal ik ook ter afsluiting contact maken met je Twinkelsterretje voor het geven van een persoonlijke boodschap. Deze 3 bijeenkomsten zullen afgesloten worden met dus je eigen persoonlijke boodschap en een Twinkelcadeau wat een tastbare afsluiting is van deze bijzondere innerlijke reis voor jou als krachtige man.

#papa #vader #kinderwens #baby #miskraam #miscarriage #zoon #dochter #kind #kindje #kinderen #twinkelsterretje #twinkeltraject #twinkelcontact #man #mannen #mannenkracht #zelfbewusteman #injekracht